Politika kolačića

Ovo je politika kolačića za Meridian Pay, dostupna sa https://meridianpay.me/

Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa kod skoro svih profesionalnih veb lokacija, ova veb lokacija koristi kolačiće, odnosno male datoteke koje se preuzimaju na vaš računar, da bi poboljšala vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo da skladištimo ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti kako možete sprečiti da se ovi kolačići čuvaju, ali to može smanjiti verziju ili ‘razbiti’ određene elemente funkcionalnosti veb lokacija.

Za opšte informacije o kolačićima, pročitajte „Šta su kolačići“. Informacije u vezi sa kolačićima iz ove Politike o kolačićima su od proizvođača politike privatnosti.

Kako koristimo kolačiće

Kolačiće koristimo iz različitih razloga opisanih u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i funkcija koje dodaju ovoj veb lokaciji. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Onemogućavanje kolačića

Podešavanje kolačića možete da sprečite podešavanjem podešavanja u svom pregledaču (pogledajte kako to učiniti). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ove i mnogih drugih veb lokacija koje posećujete. Onemogućavanje kolačića obično rezultira i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i karakteristika ove veb lokacije. Zbog toga se preporučuje da ne onemogućavate kolačiće.

Kolačići koje postavljamo

* Kolačiće povezane sa nalogom

Ako napravite nalog kod nas, mi ćemo koristiti kolačiće za upravljanje procesom registracije i opštu administraciju. Ovi kolačići se obično brišu kada se odjavite, ali u nekim slučajevima mogu ostati i nakon toga da bi zapamtili preferencije vaše veb lokacije kada ste odjavljeni.

* Kolačiće povezane sa prijavom

Koristimo kolačiće kada ste prijavljeni kako bismo mogli da zapamtimo ovu činjenicu. Ovo vam sprečava da se morate prijavljivati svaki put kada posetite novu stranicu. Ovi kolačići se obično uklanjaju ili brišu kada se odjavite kako biste bili sigurni da možete pristupiti ograničenim funkcijama i oblastima samo kada ste prijavljeni.

* Kolačiće povezane sa biltenima putem e-pošte

Ova veb lokacija nudi usluge pretplate na biltene ili e-poštu, a kolačići se mogu koristiti za pamćenje da li ste već registrovani i za prikazivanje određenih obaveštenja koja mogu važiti samo za pretplaćene / odjavljene korisnike.

* Kolačiće povezane sa anketama

Povremeno nudimo ankete i upitnike za korisnike kako bismo vam pružili zanimljive uvide, korisne alate ili tačnije razumeli našu bazu korisnika. Ove ankete mogu da koriste kolačiće da bi se setili ko je već učestvovao u anketi ili da bi vam pružili tačne rezultate nakon što promenite stranice.

* Kolačiće povezanih obrazaca

Kada predate podatke putem obrasca kao što su oni koji se nalaze na kontakt stranicama ili obrascima za komentare, kolačići mogu biti postavljeni tako da pamte vaše korisničke podatke za buduću prepisku.

* Kolačiće sa preferencama sajta

Da bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj veb lokaciji, mi pružamo funkcionalnost da podesimo vaše postavke načina rada ove veb lokacije kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, moramo da postavimo kolačiće tako da se ove informacije mogu pozivati svaki put kada na vašu interakciju sa stranicom utiču vaše preferencije.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. Sledeći odeljak detaljno opisuje koje kolačiće nezavisnih proizvođača možete naići na ovoj veb lokaciji.

* Ova veb lokacija koristi Google analitiku koja je jedno od najrasprostranjenijih i najpouzdanijih rešenja za analitiku na vebu, koje nam pomažu da razumemo kako koristite veb lokaciju i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari poput vremena koje provodite na veb lokaciji i stranicama koje posećujete kako bismo nastavili da proizvodimo zanimljiv sadržaj. Za više informacija o kolačićima Google analitike pogledajte zvaničnu stranicu Google analitike.

* S vremena na vreme testiramo nove funkcije i na suptilan način menjamo način isporuke veb lokacije. Kada još uvek testiramo nove funkcije, ovi kolačići mogu da se koriste da bi se obezbedilo dosledno iskustvo tokom boravka na veb lokaciji, istovremeno osiguravajući da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.

* Usluga Google AdSense koju koristimo za prikazivanje reklama koristi DoubleClick kolačić za prikazivanje relevantnijih oglasa na vebu i ograničavanje broja prikaza oglasa. Za više informacija o Google AdSenseu pogledajte zvanična česta pitanja o privatnosti za Google AdSense.

* Nekoliko partnera se oglašava u naše ime, a kolačići za praćenje pridruženih kompanija jednostavno nam omogućavaju da vidimo da li su naši kupci došli na veb lokaciju putem jedne od naših partnerskih veb lokacija, kako bismo ih mogli na odgovarajući način kreditno odobriti i po potrebi omogućiti našim pridruženim partnerima da daju bilo koji bonus pružiti vam kupovinu.

* Takođe koristimo dugmad i / ili dodatke za društvene medije na ovoj veb lokaciji koji vam omogućavaju da se na različite načine povežete sa društvenom mrežom.